
Svært at tale om på Riget
Svært at tale om på Riget handler om de ting, vi skal blive bedre til at tale om i vores arbejdsliv. Episoderne tager udgangspunkt i virkelige historier fra hospitalet, og i podcast-studiet diskuterer ledere og medarbejdere, hvorfor det er svært at tale om, hvilke konsekvenser vores tavshed kan have, og hvordan vi kan gøre det lettere at tale om det svære på arbejdet. Udgangspunktet er begrebet psykologisk tryghed, som især handler om at skabe en kultur, hvor man kan tale om det svære ting. Så det gør vi. Redaktør: Morten W. Andersen, vært: Søren Svith
Svært at tale om på Riget
Skal læger tænke i økonomi?
Protester fra patientforeninger, storm i medierne og kritiske spørgsmål i Folketinget var noget af det, der mødte Lars Kjeldsen, da han som leder af Afdeling for Blodsygdomme måtte ty til prioritering af behandling med dyr medicin.
Denne episode af Svært at tale om på Riget tager udgangspunkt i hans historie. I studiet er ledende overlæge Jens Hillingsø og ledende overlæge Jesper Erdal. De vil begge meget gerne blive bedre til at inddrage patienterne, så de undgår dyr behandling, som reelt ikke gavner dem. Og de er bekymrede for ligheden i sundhedsvæsnet.
”Vi skal sørge for at de stærke patientforeninger, der kan føre deres sager i medierne, ikke løber med alle ressourcerne”, siger Jesper Erdal.
Professor Anne-Marie Gerdes, der er forhenværende formand for Etisk Råd bidrager også til udsendelsen. Hun blåstempler, at alder kan være et kriterium i prioriteringen, men mener ikke, at det kan stå alene.
Vært: Søren Svith