
Svært at tale om på Riget
Svært at tale om på Riget handler om de ting, vi skal blive bedre til at tale om i vores arbejdsliv. Episoderne tager udgangspunkt i virkelige historier fra hospitalet, og i podcast-studiet diskuterer ledere og medarbejdere, hvorfor det er svært at tale om, hvilke konsekvenser vores tavshed kan have, og hvordan vi kan gøre det lettere at tale om det svære på arbejdet. Udgangspunktet er begrebet psykologisk tryghed, som især handler om at skabe en kultur, hvor man kan tale om det svære ting. Så det gør vi. Redaktør: Morten W. Andersen, vært: Søren Svith
Svært at tale om på Riget
De unge siger nej til hamsterhjulet
Lasse søgte job på Rigshospitalet med skiftende vagter og ville samtidig spille teater i sin fritid. Til jobsamtalen fik han besked på at vælge, men efter et stykke tid i det nye job fandt han og lederen en ordning, hvor det alligevel kunne lade sig gøre.
Lasse er en af de unge medarbejdere, der stiller nye krav til deres ledere og arbejdspladsen. De vil ikke indrette hele deres liv efter arbejdet, men kræver, at arbejdet også indretter sig efter dem. Så hvordan møder en arbejdsplads som Rigshospitalet de unge i den nye virkelighed? Det spørger vi to unge om i denne episode af Svært at tale om på Riget.
Medvirkende: I studiet er sygeplejerske Ida Marie Olsen og bioanalytiker Lasse Witt Wardil. Øvrige medvirkende: Ledende bioanalytiker Randa Zo el-ghina, overbioanalytiker Sarah Buur Bendixen og ledelseskonsulent Mette Bærntsen.
Redaktør: Morten W. Andersen. Vært: Søren Svith