
Svært at tale om på Riget
Svært at tale om på Riget handler om de ting, vi skal blive bedre til at tale om i vores arbejdsliv. Episoderne tager udgangspunkt i virkelige historier fra hospitalet, og i podcast-studiet diskuterer ledere og medarbejdere, hvorfor det er svært at tale om, hvilke konsekvenser vores tavshed kan have, og hvordan vi kan gøre det lettere at tale om det svære på arbejdet. Udgangspunktet er begrebet psykologisk tryghed, som især handler om at skabe en kultur, hvor man kan tale om det svære ting. Så det gør vi. Redaktør: Morten W. Andersen, vært: Søren Svith
Svært at tale om på Riget
Det var lidt nervepirrende at blive sat fri
”Det var lidt nervepirrende”, husker den unge sygeplejerske Ida Borreskov Pedersen, om det arbejde med at forbedre afdelingens rutiner, som hun sammen med nogle kolleger blev udvalgt til.
”Nogle af de mennesker, jeg skulle ændre arbejdsgange for, havde jo været på afdelingen i længere tid, end jeg havde levet, fortæller hun.
Projektet er et af mange forsøg med frisættelser på Rigshospitalet, hvor princippet er, at så mange beslutninger som muligt tages af dem, som er tættest på opgaven.
Det lyder intuitivt rigtigt, men det er ikke uden udfordringer for både medarbejdere og ledere. Og nogle af udfordringerne kan være svære at tale om.
Medvirkende: I studiet er cheflæge Birgitte Diness og oversygeplejerske Lars Holm. I øvrigt medvirker sygeplejerske Ida Borreskov Pedersen og ledelseskonsulent Ulrikka Vedsmand. Redaktør: Morten W. Andersen, chef for Arbejdsmiljø og Ledelse
Vært: Søren Svith